Seznam termálních koupališť a aquaparků na Slovensku

Seznam termálních koupališť a aquaparků na Slovensku Peter Sorger 15. 05. 2024
Obsah článku:

    Přinášíme Vám seznam termálních koupališť a aquaparků na Slovensku. Po kliku na název termálního koupaliště se Vám zobrazí aktuální nabídka ubytování u vybraného koupaliště.

    Abecedný seznam termálních koupalisek na Slovensku

    Abecedný seznam aquaparku na Slovensku

    Napadlo Vás někdy, že by mohl být rozdíl mezi termálním koupalištěm a aquaparkem?

    Ve skutečnosti je tam velký rozdíl. Podstata termálního koupaliště spočívá v tom, že je napíchnuto na jeden z mnoha termálních pramenů s minerální vodou. Termální koupaliště má minerální vodu s různými léčivými účinky, která je zdraví blahodárná. Pokud hledáte možnosti jak se pobavit, pak spíše doporučujeme navštívit aquapark, kterých je na českém požehnaně a skutečně si je z čeho vybírat. Už z názvu je jasné, že jde v podstatě o „vodní svět“, kde máte opravdu mnoho možností pro zábavu. V každém aquaparku najdete různé tobogány, ať už pro méně nebo více odvážnější klienty. Kromě tobogánových a nakladačů drah se můžete pobavit v bazénech s umělými vlnami, odpočinout ve vířivce, případně si prohlédnout laserovou show a využít mnoho dalších atrakcí. Aquapark je ve zkratce množství vodních atrakcí pohromadě. V současnosti se již stále častěji setkáváme se zařízeními, kde najdeme pohromadě služby termálního koupaliště a aquaparku. Každý z nás má pochopitelně rád zábavu, odpočinek a relaxaci. Právě návštěva takového zařízení je nejvhodnější alternativou. A aby se Vám odpočívaly opravdu pohodlně, Domalenka Vám nabízí ubytování přímo nebo v bezprostřední blízkosti termálních koupališť a aquaparků.

    Slovensko je půvabná země také díky vydatnosti termálních pramenů. Množství a chemické složení minerálních vod jsou faktory, které řadí Slovensko mezi nejbohatší státy světa na termální prameny. V horách a okolních oblastech minerální voda vyvěrá přirozenou cestou. V nížinách se na zemský povrch dostává prostřednictvím hydrogeologických vrtů. Na českém jsou více preferovány studené, přeplyněné prameny než prameny s termální vodou nad 25°C. V současnosti je známo více než 1500 termálních pramenů různého chemického složení, kvality a teploty. Z celkového počtu termálních pramenů dosahuje nejvyšší stupeň minerální voda ve Velkém Mederu v okrese Dunajská Streda až 94°C. Základními složkami minerální vody jsou různé soli, stopové prvky a plyny. Proto každý termální pramen az něj vyvěrající minerální voda má rozličné blahodárné zdravotní účinky, čímž je vhodná k léčení různých nemocí.

    Mezi TOP termální koupaliště na Slovensku patří:

    Líbí se vám tento článek? Můžete ho sdílet s přáteli.

    Nejnovější blogy

    Ako si užiť leto na Slovensku v zdraví

    Ako si užiť leto na Slovensku v zdraví

    Margaréta Koklesová 27. 06. 2024 Slovensko ponúka veľa možností ako si užiť dlhé slnečné dni. Tráviť ich môžete pri vode, v horách i mestách. Vyskúšať adrenalínové aktivity (ako napríklad splavovanie), termálne kúpaliská alebo tradičné...
    Naše recenze: Lázně Turčianské Teplice, jedny z nejstarších termálních lázní v Evropě

    Naše recenze: Lázně Turčianské Teplice, jedny z nejstarších termálních lázní v Evropě

    Peter Sorger 19. 06. 2024 Kúpele Manželé Paula a Peter Sorgerovi jsou majitelé portálu domalenka.sk (dříve sorger.sk, vznikl v roce 2010), který je dnes jedním z největších portálů s prodejem pobytů na Slovensku. V cestovním ruchu se pohybují už od střední...