Naše recenze: Lázně Piešťany, největší lázně na Slovensku

Manželia Sorgerovci pri soche Barlolamača v Piešťanoch. Peter Sorger 29. 02. 2024 Kúpele
Obsah článku:

Manželé Paula a Peter Sorgerovi jsou majitelé portálu domalenka.sk (dříve sorger.sk, vznikl v roce 2010), který je dnes jedním z největších portálů s prodejem pobytů na Slovensku. V cestovním ruchu se pohybují už od střední školy. Na vlastní kůži objevují a testují zajímavá místa. Přes videa a recenze o pobytech v hotelech a lázních přinášejí tipy kam vyrazit a reálný, nezkreslený pohled na to, co můžete na dovolené vidět a zažít.

manželia Paula a Peter Sorgerovci

Naše recenze pobytu a procedur v Lázních Piešťany

  • Byli jsme zde několikrát sami s manželkou, ale také s dětmi. Lázně jsou obrovské, nádherné, nám se prostě moc líbí. Je to takový klenot, který máme zde na Slovensku a to léčivá voda a v Piešťanech k tomu ještě i léčivé bahno. Osobně jsme vyzkoušeli obojí, což si můžete prohlédnout i v našich videích níže.
  • Lázně jsou tak velké, že jsme to ani neprošli za jeden den. Myslíme, když jsme natáčeli videa a dělali fotky. Je toho prostě moc.
  • Vždy je co objevovat - největší balneocentrum v Evropě, 6 lázeňských domů pro samoplátce, obrovský lázeňský park a ostrov. Vedle toho stihnout podívat i do města, které je pěkné, večer to tam žije, je tam plno obchůdků, restaurací, jeho návštěva ideálně doplňuje pobyt v lázních. Je se kam projít, posedět, zajít na kávičku, zmrzlinu, najíst se, něco koupit, pokoukat. Hezky tam bylo například během vánočního a novoročního období, kdy jsme byli na jednom z pobytů – na náměstí hrála hudba, ve stáncích nabízely punč a výhled z Kolonádového mostu byl velmi pěkný.
  • Poprvé jsme byli s dětmi ve čtyřhvězdičkovém hotelu Esplanade ****, pak jsme byli sami s manželkou v 5 hvězdičkovém Thermia Palace a poté opět v Esplanadě :).
  • Balneocentrum (naše videa z procedur níže jsme natáčeli právě v něm), kde se podávají procedury pro čtyři lázeňské domy (Esplanade, Alameda, Splendid a Grand), nás opravdu velmi mile překvapilo, je opravdu velmi velké, moderní, krásné. Nás ním provedla paní vedoucí a pak jsme si sami i některé procedury vyzkoušeli. To jak se dopravuje bahno přímo k procedurám je opravdu perfektní. Je to takový systém trubek, který vytlačí bahno těsně za dveře místnosti, ve které se podává samotná procedura. Ale nepředbíhejme, vše jsme podrobně rozepsali níže :).
  • Po rozhovoru s lékařem jsme si uvědomili, že do lázní nechodí pouze starší lidé, kteří se tam vracejí a léčí i 30 let, ale také mladí lidé, kteří na pobyty chodí preventivně.

Krátké shrnutí a představení samotných lázní

Slovenské liečebné kúpele Piešťany se již více než 100 let řadí mezi přední evropské lázně. Jedná se o obrovský komplex, který se zaměřuje na léčbu revmatismu, rehabilitaci nervového a pohybového aparátu. Jedinečným bohatstvím je zejména sirná termální voda a místní léčivé bahno.

Historie lázní v Piešťanech

Oficiální začátek lázní se datuje od roku 1830. První písemnou zmínku najdeme již v roce 1549, místní pověsti vás ale přesvědčí, že lázně byly známy již mnohem dříve. Podle jedné z nich stojí za objevením léčivé síly páv, který si léčil v bahenní louži zlomenou nohu. Lidé si všimli, jak rychle se mu díky tomu uzdravila a začali zázračnou sílu využívat také. Páv je dodnes hlavním symbolem lázní. Viděli jsme ho na obrazech v budovách i během procházky lázeňským parkem, ve kterém pávi žijí.

Během let, dříve než byly vybudovány oficiální lázně, využívali léčebnou sílu napoleonští vojáci, rakouský císař Karel I. i Ludwig van Beethoven. Lázně byly během let vlastněny několika majiteli. Za největší rozmach se zasloužila rodina Winterových - postavili první luxusní hotel na Slovensku nebo první golfové hřiště na Slovensku.

My osobně jsme do lázní poprvé zavítali v roce 2017, tady se začala psát naše historie v lázních Piešťany :).

páv v kúpeľnom parku kúpeľov Piešťany

Páv je dodnes hlavním symbolem lázní.

Jaké jsou hlavní benefity lázní Piešťany a co se zde léčí?

Osobně jsme se to ptali pana doktora a celý náš rozhovor naleznete níže.

Piešťanské léčivé zdroje mají blahodárné účinky při onemocněních pohybového aparátu a revmatu. Osvědčily se však i při mnoha jiných zdravotních problémech. Ve většině lázní na Slovensku se léčí v dnešní době již více nemocí, ale základem je i zde pohybové ústrojí.

Čím se léčí a jaké léčivé zdroje se používají při léčbě?

Pod léčivými zdroji se myslí přírodní léčivá voda a přírodní léčivé bahno.

Léčivé bahno je světový unikát. Má mazlavou konzistenci a vysoké protizánětlivé účinky (snižuje napětí a otoky). Podporuje obnovu chrupavek, meziobratlových plotének a ovlivňuje také šlachy a kloubní maz.

Léčivá voda vyvěrá z tektonických zlomů v hloubce cca 2000 metrů. Obsahuje kolem 1500 mg minerálních látek na litr vody a vysoký obsah síry. Síra proniká skrz kůži do hlubších tkání. Zlepšuje prokrvení, má antibakteriální účinky a odstraňuje odumřelé buňky. Léčivá voda se používá také pro pitnou kúru.

Objednejte si některý z akčních pobytů v Lázních Piešťany

Potřebujete poradit ohledně výběru pobytu?
Zavolejte nám:  +421 2 21 02 57 57 / +421 903 664 164

Pro koho je ideální navštívit lázně?

Sami jsme vnímali, že na Slovensku jsou lázně obecně místem, kam chodí starší lidé, případně lidé se zdravotními komplikacemi. Aby jim lázně pomohly v momentě, kdy tu pomoc už potřebují.

Naopak v zahraničí jsou lázně místem i pro mladší lidi. Čtyřicátníky. Padesátníků. Sportovce. Zdravé lidi. Kteří chtějí léčivé účinky svému tělu dopřát proto, aby vydrželo co nejdéle zdravé a v kondici.

Přiznáme se, že tato logika je nám velmi blízká. Investovat do sebe a svého zdraví v období, kdy ještě zdraví jsme a udržet se tak zdraví déle. Oba sportujeme, vážné zdravotní problémy nemáme. Proto jsme chtěli zjistit, zda Piešťany budou místem i pro nás. Jednoznačně byly.

TIP: Vyzkoušejte lázně Piešťany na (prodloužený) víkend! Víkendová návštěva jako dokonalá ochutnávka lázní

Do Piešťan nemusíte vyrazit pouze na měsíc trvající lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou. V rámci prevence a péče o své zdraví, nebo abyste si Piešťany prohlédli a vyzkoušeli, můžete přijít jen na pár dní – stejně jako my. Pro prodloužený wellness pobyt s léčivými (ozdravnými účinky).

Podle nás jde o ideální délku - abyste si prošli a vyzkoušeli vše důležité, odpočinuli si a Piešťany si zamilovali.

Přesně to se stalo i nám.

Během naší návštěvy jsme měli možnost popovídat si s panem doktorem Borisem Bánovským, lékařským ředitelem Slovenských léčebných lázní Piešťany. Díky němu jsme pochopili, že Piešťanské lázně jsou mnohem vzácnější a jedinečnější, než jsme si mysleli. A že je nejrozumnější zařadit si lázeňské procedury do života a základní zdravotní péče co nejdříve – dokud jsme ještě mladí a zdraví.

Náš rozhovor s panem doktorem Bánovským - lékařským ředitelem lázní Piešťany

Už v našem krátkém video-rozhovoru pan doktor upozorňoval na důležitost prevence. Sedíme celé hodiny v práci. Potom se přesuneme do auta a domů, kde sedíme také. Je to trend, který nás vede ke zdravotním problémům – ve středním nebo starším věku. Lázně tedy slouží jako jedna z prevencí – zejména pro mladší věkové kategorie.

Manželia Sorgerovci s pánom doktorom Bánovským v kúpeloch Piešťany
MUDr. Boris Bánovský a my dva :)

Tu naleznete celý náš rozhovor s panem doktorem a níže v tomto videu si ho můžete celý prohlédnout:

Mysleme na benefity pro zdraví a zvýšení kvality našeho života

Hlavním prvkem léčivých zdrojů, na kterých jsou v lázních postaveny všechny medicínské procedury, je síra – ta dokáže snižovat zánět v těle. A zánět se pojí s bolestí. Odejde zánět, odejde bolest.

Pan doktor nám zmínil pacienty (nazval je laskavě „štamgasti“), kteří se vracejí už dekády – i 30 – 40 let po sobě. Jedná se o lidi z celého světa.

To samo o sobě mluví o fantastických účincích léčebných zdrojů lázní. Dokážou vás nabít energií a zlepšit kvalitu života na další rok.

A právě interval 1x ročně je ideální, abyste z účinků koupelí dokázali vytěžit maximum. Tak dlouho zůstanou v těle léčivé látky, které se do něj dostanou přes kůži během procedur. A vy je každý rok obnovíte – buď s cílem udržet své tělo co nejdéle zdravé a silné, nebo s cílem ulevit si od bolesti a zlepšit pohyblivost.

Jaký je rozdíl mezi lázeňským a klasickým wellness pobytem?

Upřímně? Nad tím jsme se předtím nikdy nezamýšleli, i když pobyty prodáváme celá léta :). V lázních je voda léčivá, v některých bazénech se denně mění a hlavně ve vanách se mění po každém klientovi a napustí se nová. A naopak v klasických hotelových bazénech a vířivkách je klasická voda, kde je nějaká chemie k dezinfekci a mění se jednou za čas. To je ten zásadní rozdíl, který je třeba si uvědomit!!!

Na wellness pobyt můžete jít do téměř každého hotelu na Slovensku. Většina z nich vám nabídne bazén se sladkou vodou, vířivku a jednu - dvě sauny. Wellness pobyt je ideální, pokud hledáte uvolnění a odpočinek.

Lázeňský léčebný pobyt (i víkendový) v sobě již obsahuje medicínské procedury, v Piešťanech s využitím přírodních léčebných zdrojů. Už pobyt na tři/čtyři noci má v sobě daný počet vytypovaných procedur + wellness procedury. Díky tomu zjistíte, jak na vás léčivé přírodní zdroje působí a jak byste mohli z delšího lázeňského pobytu benefitovat.

Objevte léčivý sílu Lázní Piešťany i vy! Rezervujte si svůj pobyt a zažijte obnovu těla i duše. Klepnutím zde si můžete vybrat z našich exkluzivních nabídek.

Potřebujete poradit ohledně výběru pobytu?
Zavolejte nám:  +421 2 21 02 57 57 / +421 903 664 164

Jaké procedury se podávají v lázních?

V hotelech Esplanade****, Alameda****, Splendid*** a Grand*** procedury probíhají v největší Balneoterapii v Evropě. Hotel Thermia Palace ***** a Pro Patria ** mají vlastní balnoecentra.

Nesmíme zapomenout na to, že procedury se plánují předem. Ty hlavní bývají ve většině akciových pobytů, ale za ty speciální je třeba si připlatit a to se dá i na místě, když budete na svém pobytu.

Základní a speciální procedury

Bahenní zábal – celkový nebo dílčí, vrstva bahna na těle je cca 5 cm, zábal trvá 20 minut. Zajímavostí je, že při jednom celkovém zábalu se spotřebuje až 60 kg bahna. Neaplikuje se na hlavu, přední stranu krku a hrudníku. Zábal jsme si osobně vyzkoušeli a ve videu si můžete přesně prohlédnout jak probíhá. Na proceduru se jde nahý, to jen my při natáčení videí používáme plavky. Je tam však profesionálně vyškolený personál, procedura se poskytuje při tlumeném světle – jen my jsme měli všechno vysvícené – opět jen kvůli natáčení.


Peloidokinezioterapie –
 procedura na ruce a klouby. Po ponoření rukou do bahna cvičíte zadané cviky - dlaněmi a prsty. Procedura trvá 20 minut.

Žena na peloidokinezioterapii v kúpeloch Piešťany

Parafangový zábal – kombinace suchého bahna z místních zdrojů a tvrdého parafínu/parafínového oleje.

Bahniště - bazénová koupel, ve které pacienti stojí, procházejí se nebo sedí. Přírodní dno bazénu je tvořeno 10 – 30 cm vrstvou původního piešťanského sirného bahna, do kterého pronikají přírodní vývěry termální minerální vody.

Muž v bazené s piešťanským liečivým bahnom a liečivou sírnou vodou.


Zrcadliště
- bazén s umělým dnem naplněný přírodní termální sirnou vodou. Pacient je ponořen do výšky ramen na 10 – 20 minut.

Bazénový koupel – vhodný i pro těžce mobilní osoby. Teplo termální lázně způsobuje prokrvení organismu a zlepšení zásobení orgánů kyslíkem. Koupel má relaxační a uklidňující efekt.

Skotské střiky – stimulační procedura, jejímž cílem je zvýšení odolnosti organismu.

Šlapací koupel – nohy se střídavě ponořují do horké a studené vody, což příznivě působí na bolesti hlavy, migrénu nebo chladné nohy.

Vířivá koupel – podporuje rychlejší vylučování škodlivin z těla. Je velice příjemný, masíruje pokožku.

Plynová suchá uhličitá koupel – základem je 95 – 100% oxid uhličitý, metoda zlepšuje srdeční činnost, snižuje krevní tlak, zlepšuje prokrvení končetin při celulitidě.

Uhličitá vanová koupel – je vhodná ke snížení krevního tlaku a lepšímu prokrvení. Trvá cca 20 minut.

Muž vo uhličitom vaňovom kúpeli v kúpeloch Piešťany

Priessnitzovy zábaly – studené zapařovací obklady, které se využívají při kloubních problémech spojovaných s otokem nebo například při podkožních hematomech, ale aplikují se i na hrudník při angíně nebo suchém kašli.

Kryoterapie – léčba chladem pomocí sáčků s perlovou celulózou. Vede ke zpomalení vedení vzruchů v nervech, tlumení zánětu a podpoře imunologických procesů.

Fyzikální terapie - využívá působení fyzikálních vlastností tepla, světla a elektrické energie na lidský organismus. Jedná se například o magnetoterapii, ultrazvukovou terapii, fototerapii či elektroterapii.

Oxygenoterapie – vdechování vzduchu, který je obohacený 40 až 60 % kyslíkem. Slouží jako prevence před koronárními a mozkovými příhodami. Benefitem je zlepšení kondice a prokrvení myokardu.

Inhalace – má silný antiseptický účinek, působí protizánětlivě. Sníží množství hlenu při hypersekreci, jedná se o vdechování kapalných nebo pevných látek rozptýlených ve vzduchu pomocí aerosolového inhalačního přístroje.

Beauty procedury – nejen pro ženy – jako pleťové ošetření (bahenní pleťová maska) nebo celotělové ošetření.

A mnoho dalších, kterých je opravdu dost. Bližší informace vám poskytneme na vyžádání nebo si je můžete zjistit na místě na recepci v balnocentru.

Piešťanské sirné bahno

Patří mezi nejkvalitnější a nejznámější peloidy na světě. Zajímavé je, že se jedná o živý systém, který se v rovnováze dokáže udržovat sám. Základem je sediment Váhu, který se usazoval v místech vývěrů termální vody.

Díky kombinaci působení sedimentu a termální vody se přeměnil na koloidní masu, které obsahuje jedinečnou mikrobiální flóru – bakterie, které pro svůj metabolismus využívají sloučeniny síry. Jedná se o mikroorganismy, které se v přírodě vyskytují velmi zřídka.

Zrání piešťanského bahna je tedy zejména biologickým procesem. Podílejí se na něm ale i chemické interakce mezi sloučeninami, které se v něm nacházejí.

Vyzrálé piešťanské sirné bahno má mazlavou, až máslovitou konzistenci a je ocelovomodré až černé. Je jedinečné svojí tepelnou stálostí (pro představu chladně čtyřikrát pomaleji než voda), je plastické, má výbornou tepelnou vodivost a redukční schopnost.

Toto jsou základní důvody, které dělají piešťanské sirné bahno jedinečným a výjimečným i oproti ostatním léčebnám na světě, které peloidy (bahno) používají.

Piešťanská léčivá voda

Piešťanské lázně jsou situovány na Lázeňském ostrově. Právě na něm vyvěrá většina místních termálních pramenů. Léčivá voda vyvěrá z tektonických zlomů v hloubce cca 2000 metrů. Odborně se zachycuje 60 metrů pod povrchem, což zaručuje udržení konstantního složení a teploty. Má opravdu vysokou teplotu – 67 až 69 stupňů Celsia. Před použitím pro léčebné účely se proto musí nejprve ochladit. Na lázeňském ostrově najdeme hned deset pramenů – k léčebným účelům se využívá polovina z nich (Trajan, Cmunt, Hynie, Trkoš a Crato).

Minerální prameny obsahují kolem 1500 mg minerálních látek na litr vody a vysoký obsah síry. To je předurčuje k léčbě pohybového aparátu. Síra proniká skrz kůži do hlubších tkání. Zlepšuje prokrvení, má antibakteriální účinky a odstraňuje odumřelé buňky. Léčivá voda se používá také pro pitnou kúru.

Pitná kúra

První, co navnímáte, bude asi typický zápach, voda jako kdyby smrděla po vejcích. Za to může vyšší obsah síry, proto ji místní volají vejcovka a také ji s radostí pijí. Nebojte se ji proto během návštěvy vyzkoušet ani vy.

Ve zděném altánku na rohu lázeňské budovy Napoleon Danubis najdete pramen, ze kterého si můžete načepovat vodu do láhve a odnést ji domů. Dejte si ale pozor, voda je docela horká. Než ji budete pít počkejte, než trošku vychladne – pijte ji teplou, ne horkou, tehdy má nejlepší účinky. Doporučená dávka je 2 deci před jídlem – ráno a večer.

Pitná kúra by měla pomoci na různé žaludeční choroby, katary horních cest dýchacích, dovnitř, anorexii, diabetes, cholecystopathii a další onemocnění. Léčivé účinky piešťanské vody můžete tedy přijímat nejen přes kůži během procedur.

Plánujete rodinnou dovolenou nebo skupinový výlet? Kontaktujte nás pro více informací. Rádi vám vybereme pobyt na míru.

Objednejte si některý z akčních pobytů v Lázních Piešťany

Potřebujete poradit ohledně výběru pobytu?

Zavolejte nám:  +421 2 21 02 57 57 / +421 903 664 164

Co nabízejí Piešťany? Program a okolí.

Lázně Piešťany jsou živý organismus plný akcí a atrakcí. Mnohé jsme při našich návštěvách viděli a vyzkoušeli osobně, o jiných nám povídali zákazníci. Jedno je jisté. Nudit se určitě nebudete. Lázně jsou opravdu obrovské, my jsme je navštívili už několikrát a stále jsou místa, která jsme ještě neviděli. Z osobní zkušenosti můžeme určitě doporučit:

Letní animační program pro děti

Lázně jsou skvělým místem i pro rodiny s dětmi. Zejména v létě je bohatý animační program připravený pro děti každého věku. Líbit se jim budou tvořivé dílny, pečení koláčků, mini diskotéka, dětské kino, pouštění lodiček přání a jiné. Pestrý program je připraven pro každý den. Rodinné pobyty jsou často cenově zvýhodněny.

Bohatý večerní program

Koncerty, taneční zábavy nebo různé soutěže jsou připraveny i pro dospělé. Každý z hotelů se snaží nabízet bohatý program na večer, abyste se po celodenních procedurách trochu zabavili. Ani jeden večer jsme se nenudili. Mezi naše nejvečery patřily ty, kdy byly na programu koncerty nebo různé ochutnávky (zajímavá byla například ochutnávka rumu).

Kolonádový most

Nejdelší krytý most na Slovensku. Patří k hlavním symbolům lázní Piešťany a nejdůležitějším prvkům funkcionalistické architektury Slovenska. Kromě oficiálního názvu ho někdy označují také jako Skelný most.

Jeho úkolem je propojovat Lázeňský ostrov a město. Má 141,8 metrů a překlenuje řeku Váh. Stěnou je rozdělen na severní a jižní stranu, ta jižní slouží také jako solárium. Přes most budete přejíždět hned několikrát, ale ten pocit bude vždy jedinečný.

Manželia Sorgerovci z Domalenky na kolonádovom moste v Piešťanoch

Socha Barlolamače

Symbol mostu a také celých Piešťan. Socha je odlita z bronzu a vznikla podle návrhu Roberta Kühmayera. Na most byla osazena v roce 1933. Zajímavé jsou také nápisy na obou stranách, které mají symbolizovat uzdravující sílu lázní. Ze strany města si můžete přečíst nápis Saluberrimae pistinienses thermae (Nejzdravující piešťanské lázně). Ze strany Lázeňského ostrova naleznete zase známý biblický nápis Surge et ambula (Vstaň a jdi).

Socha však na ostrově není jedinou. Při procházkách městským parkem, ale i po Lázeňském ostrově jich naleznete mnoho. Nejsou už však tak historicky významné.

Domalenka pri soche Barlolamača v Piešťanoch

Lázeňský ostrov

Jako atrakci jistě můžeme označit i samotný lázeňský ostrov. Je totiž plný nejen komplexů hotelů a léčebných budov, ale navštívili jsme také mini ZOO (výhoda je, že je volně přístupná) a golfový areál. Kromě toho byl lázeňský ostrov nekonečným zdrojem procházek.

Zaujala nás zejména známá budova lázeňského ostrova – hotel Thermia Palace, postavený v roce 1912 v secesním stylu.

Jako milovníci přírody jsme obdivovali tropická leknína v termálních jezírkách.

Každého nadšence umění potěší freska z 1932, kterou namaloval světoznámý Alfons Mucha jako vděk za uzdravení pro svou dceru. Najdete ji v jídelně hotelu Thermia Palace.

Kratší túra na kopec Ahoj

Na tento nedaleký kopec se můžete dostat šesti cyklostezkami, ale také pěšky. Nahoře nás čekala opravdu magická scenérie.

Plavba lodí kolem Sĺňavy

Klasika, kterou jsme nemohli vynechat. Je bohužel vázána na dobré počasí. Standardně lodě jezdí od března do listopadu, fungují dva okruhy. Krátký (cca 50 minut) vás zavede k Ptačímu ostrovu a zpět. Delší (cca 75 minut) vás zavede k Ptačímu ostrovu, přes Ratnovskou zátoku k Drahovském jezu, k Rybářskému dvoru a zpět.

Okružní jízda vláčkem

Piešťanský expres jezdí z Lázeňského ostrova do centra a zpět. Stojí na jedenácti pravidelných zastávkách, takže jsme mohli naskakovat na různých místech – podle toho, kam jsme chtěli jet a co jsme chtěli vidět. Jeden celý okruh trvá cca 40 minut. Vláček standardně jezdí v letní sezóně - od května do září. V případě deště nebo nepříznivého počasí neprojíždí.

Cyklistické trasy

Lázeňské procedury můžete kombinovat s vhodně zvoleným pohybem. Kromě procházek jsou skvělé také cyklovýlety. Cyklostezky v okolí lázní nejsou příliš náročné, my jsme vyzkoušeli okružní jízdu kolem vodní nádrže Sĺňava. Trasa je asfaltová, s pohodlnou šířkou cca 3 – 4 metry. Během výletu jsme potkávali i další cyklisty a dokonce i lidi na bruslích, běžce či chodce.

Přírodní přehrada Sĺňava

Během léta můžete Sĺňavu využít také ke koupání. Nabízí několik pláží s pozvolným vstupem do vody. Voda je čistá a pravidelně kontrolována. Milovníky vodních sportů potěší areál s vlekem pro vodní lyžování. Léto je také bohaté na různé akce a sportovní soutěže. Na Sĺňavě se nachází také ostrov Čajka (známý jako Ptačí ostrov). Jedná se o chráněné ptačí území.

Balneologické muzeum Imricha Wintera

Fyzickou aktivitu bylo třeba vyvážit poznáváním. Vyrazili jsme proto do místního muzea, které bylo založeno v roce 1928. Viděli jsme Etnografickou sbírku, která se skládala z flóry, fauny, keramiky, krojů, výšivek, lidové architektury, maleb i vystavených vzorků slovenského řezbářství. V jedné části lze vidět památný pokoj Ivana Kraska, který otevřeli u příležitosti stého výročí jeho narození.

Vážsky ostrov Lido

V těsné blízkosti Domu umění Piešťany se nachází ostrov, na který jsme vyrazili nejen my, ale také množství lázeňských hostů a místních obyvatel. My jsme se po něm jen prošli, ale viděli jsme, že někteří si užili i rybaření nebo opékačku.

Přemýšlíte jak využít prodloužený víkend? A chtělo by to něco jiného oproti klasickým wellness pobytům? Máme pro vás něco speciálního! A to pobyt v lázních Piešťany!

Objevte léčivý sílu Lázní Piešťany i vy! Rezervujte si svůj pobyt a zažijte obnovu těla i duše. Klepnutím zde si můžete vybrat z našich exkluzivních nabídek.

Potřebujete poradit ohledně výběru pobytu?
Zavolejte nám:  +421 2 21 02 57 57 / +421 903 664 164

Lázně a ubytování pro všechny - náročné i méně náročné

Záleží jen na vás, jaké ubytování si vyberete, jaký standard máte rádi, neboť procedury jsou všude stejně kvalitní.

Můžete si vybrat dle vlastní preference – spokojeni budou nároční klienti, kteří mají rádi 5* péči (například Hotel Thermia Palace) a své ubytování si najdou i klienti, kteří mají rádi jednodušší – cenově dostupnější ubytování (například krásné nové pokoje ve 2* hotely Pro Patří).

Nejprodávanější hotel v naší nabídce je hotel Grand*** a celkově nejvíce lidí tráví své pobyty ve čtyřech hotelech - Esplanade, Alameda, Splendid a Grand, které jsou propojeny lázeňskou chodbou, kterou si můžete prohlédnout níže v našem videu.

Zajímavost – nejdelší lázeňská či hotelová chodba na Slovensku?

Pro zajímavost si s námi projeďte nejdelší lázeňskou (hotelovou) chodbu na Slovensku. Projít ji celou nám trvalo 9 minut. Celá chodba je protkána restauracemi, masážemi, krejčovstvím, bazény, vstupem do Balneoterapie a spoustou jiného. Celou chodbu si můžete prohlédnout na tomto videu (na Facebooku si ho prohlédlo víc než 100 000 lodí ):

Světoznámé Lázně Piešťany

Léčivé bahno a léčivá voda, která vyvěrá přímo na Lázeňském ostrově, dělají lázně evropským, možná až světovým unikátem. Spolu s dlouholetou tradicí jsou toto hlavní důvody, které lákají i návštěvníky z různých částí světa.

Nejčastější dotazy

Jak si zarezervovat kratší pobyt v Lázních?

S rezervací vám rádi pomůžeme. Klidně nás kontaktujte, vybereme s vámi ten správný typ pobytu a zodpovíme všechny dotazy. Jsme největším prodejcem pobytů na Slovensku, máme dlouholeté zkušenosti a lázně Piešťany jsme zažili několikrát i na vlastní kůži.

Jak vybrat správný hotel?

Na výběr máte z několika hotelů v různých cenových kategoriích. Dokážeme vám tedy pomoci s výběrem hotelu podle preferované ceny, typu stravování atp. Všechno si spolu projdeme a zvolíme tu nejvhodnější možnost, abyste s pobytem byli maximálně spokojeni.

Je místo vhodné i pro rodiny s dětmi?

Ovšem Piešťany jsou skvělým místem i pro rodiny s dětmi. Zejména v létě je pro ně přichystán bohatý animační program, doprovodné aktivity a bazény. Nudit se určitě nebudou.

Mohu na kratší pobyt vyrazit i sám / sama?

Jednoznačně. Je to skvělý způsob, jak si odpočinout a načerpat síly. Jednotlivci chodí do lázní běžně.

Lázně Piešťany jsou místem, kam se rádi vracíme. Spolu jako manželé i jako celá rodina. Vždy nám ukáží trošku jinou tvář, vždy poznáme něco nového a nikdy se nám nechce domů.

Je zajímavé, kolik slovenských měst je výjimečných a přitom se jim věnuje velmi málo pozornosti. Jsou to skryté poklady a my jsme odhodláni vám je postupně ukázat. Přejít, natočit, zrecenzovat. Zažít.

Lázně Piešťany takovým skrytým pokladem bezpochyby jsou. Jak řekl pan doktor Bánovský, nejen pro starší lidi. Nabízíme vám možnost je vyzkoušet - například na víkendový pobyt. Vychutnat si tu atmosféru, odpočinout si, pobavit se a dopřát svému tělu regeneraci.

Objednejte si některý z akčních pobytů v Lázních Piešťany

Potřebujete poradit ohledně výběru pobytu?
Zavolejte nám:  +421 2 21 02 57 57 / +421 903 664 164

Líbí se vám tento článek? Můžete ho sdílet s přáteli.

Další blogy v kategorii Kúpele

Naše recenze: Lázně Turčianské Teplice, jedny z nejstarších termálních lázní v Evropě

Naše recenze: Lázně Turčianské Teplice, jedny z nejstarších termálních lázní v Evropě

Peter Sorger 19. 06. 2024 Kúpele Manželé Paula a Peter Sorgerovi jsou majitelé portálu domalenka.sk (dříve sorger.sk, vznikl v roce 2010), který je dnes jedním z největších portálů s prodejem pobytů na Slovensku. V cestovním ruchu se pohybují už od střední...
Lázně Brusno otevřeli nové wellness Caracalla SPA

Lázně Brusno otevřeli nové wellness Caracalla SPA

Peter Sorger 24. 09. 2023 Kúpele Byli jsme pozváni na otevření nového wellness v Lázních Brusno, Caracalla SPA, které se uskutečnilo 22.09.2023. Připravili jsme krátké autentické video, které vám přiblíží atmosféru této události.   Zde...